Stad Diest richt samen met drie voetbalclubs gezamelijke jeugdwerking op.

Alle jonge voetballers in Diest laten profiteren van toekomstige investeringen en intens samenwerken, dat is waar het nieuwe akkoord tussen de Stad Diest en de drie voetbalclubs om draait. Met de ondertekening van deze samenwerking engageren de clubs zich om een overkoepelende vzw op te richten. Het stadsbestuur zorgt op zijn beurt voor een kunstgrasveld op het Oosterlindeveld en een tijdelijke opstart met containerkleedkamers op het natuurgrasveld dat reeds werd aangelegd.

Samenwerken loont. Met die gedachte in het achterhoofd hebben Stad Diest met de voetbalclubs SPORT013football – jeugdwerking KFC Diest -, SK Deurne en Sparta Schaffen een principeakkoord ondertekend om een gezamenlijke voetbaljeugdwerking op te richten. De voetbalclubs engageren zich om hun jeugdwerking onder te brengen in een overkoepelende vzw. Die wordt dit voetbalseizoen nog opgestart en krijgt meteen heel wat verantwoordelijkheden, zoals het beheer van de terreinen in Deurne, Diest en Schaffen.

Samenwerken

“De bedoeling is om de beschikbare ruimte zo optimaal en efficiënt mogelijk te benutten door een brug te vormen tussen alle gebruikers van de velden in de regio. De opstart van de samenwerking was geen vanzelfsprekend traject voor de verschillende partijen, maar we mogen trots zijn op het resultaat. De enige manier om sportief te groeien en de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden, is door samen te werken”, vertelt schepen van jeugd Rick Brans (Open Diest).

Alle spelers zullen in de toekomst op alle sites terechtkunnen, maar elke club behoudt zijn eigenheid en aparte ploegen, trainers kunnen worden uitgewisseld en opleidingen kunnen op elkaar afgestemd worden. “De gezamenlijke jeugdwerking creëert zo ook betere doorgroeimogelijkheden voor talentvolle spelers op lokaal niveau.”

Kunstgrasveld op het Oosterlindeveld

Van zodra de gezamenlijke jeugdwerking een feit is, wil Stad Diest werk maken van het kunstgrasveld op het Oosterlindeveld in Schaffen. Er wordt een tijdelijke opstart voorzien met containerkleedkamers op het reeds aangelegde natuurgrasveld. De nieuwe vzw staat in voor de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers in Schaffen, op grond van de stad Diest.

Door de samenwerking is het stadsbestuur ook zeker dat toekomstige investeringen álle voetbalploegen ten goede zullen komen.

Scroll naar boven
Scroll to Top